65 jaar ambachtelijke traditie

Begijnhoeve Oorbeek is een familiebedrijf met een jarenlange traditie van ambachtelijke creaties van ijs, sorbets en huisgemaakte brusselse wafels.

Reeds drie generaties lang kunnen klanten genieten van heerlijke ijsproducten.

Het verhaal start in 1954 met de start van banketbakkerij "De Mol" in Wilsele door Jules De Mol en Yvonne Peelaerts.

Meer dan twintig jaar lang is bakkerij De Mol een begrip in Wilsele en ver daarbuiten.

 

In 1974 beslissen Jules en Yvonne de bloem te laten voor wat ze is en starten zij een ijssalon in Aarschot.

Eerst vlak aan het station en een paar jaar later wat verder op in de straat aan het begijnhof van Aarschot. Het ijssalon Begijnhof is geboren.

Jules en Yvonne verwerven naam en faam met het ijssalon dankzij hun (h)eerlijke gerechten, gaande van smeuïge ijsgerechten over traditionele brusselse wafels tot overheerlijke versgebakken pannenkoeken.

 

In 1988 zet Marleen De Mol, dochter van Jules en Yvonne de zaak in groothandel verder. Brusselse wafels en artisanaal roomijs worden verder geproduceerd op kleinschalige wijze en met aandacht voor traditie. Brasseries, restaurants en traiteurs kunnen vanaf nu ook bij haar terecht voor kwaliteit en service. Samen met haar man Eddie Dupaix doet ze dit met de nodige passie gedurende meer dan 26 jaar.

Nu, 60 jaar later staat in Oorbeek de 3de generatie klaar om de kunst van heerlijke brusselse wafels en ambachtelijk ijs verder te zetten. Vanaf 28 maart 2015 kan je in de Begijnhoeve terecht voor al deze lekkernijen.