In het hartje Oorbeek

Begijnhoeve Oorbeek ligt verscholen tussen de velden rond Tienen en Hoegaarden. Dankzij de unieke ligging geniet je in alle rust van huisgemaakt ambachtelijk ijs of een heerlijke verwenkoffie met zicht op de groene hagelandse hellingen. Door de centrale ligging van Oorbeek kan je zowel fietsend als wandelend Oorbeek op je route inplannen. 

Oorbeekse fietsroute

Ontdek Oorbeek en omgeving via de Suikerfietsroute. De Suikerroute loopt door de landelijke deelgemeenten van Tienen. Vertrekkend op de Grote Markt, wordt er gefietst naar Bost, Goetsenhoven, Hakendover, Oplinter en Sint-Margriete-Houtem. In elke gemeente kan je even halt houden bij de typische kerken en genieten van de lokale specialiteiten. Vandaar gaat het verder langs Vissenaken, Kumtich en Oorbeek om tenslotte zo terug te keren naar Tienen centrum. 

Info
Afstand: 25 km, 35 km of 55 km.
Periode: heel het jaar door.             
Brochure: verkrijgbaar op de toeristische dienst van de stad Tienen. Voor meer info neem je best contact op met toerisme Tienen via dienst toerisme - tel 016 80 56 86 - toerisme@tienen.be 

Oorbeekse wandelroute

De "Orbecca wandelpadroute" kan je terugvinden in een folder bij de Toeristische Dienst van de Stad Tienen onder de 12 Hagelands Haspengouwse wandelingen. De wandeling vertrekt in Groot-Overlaar en leid je via de verharde veldwegen (toegankelijk voor kinderwagens) naar de dorpskern van Oorbeek.

Na een deugddoende wandeling kan je in de Begijnhoeve steeds terecht voor een lekkere brusselse wafel met koffie of een streekbier om weer op krachten te komen.